KoffieKever(s)

0
4326

Kleine Kevertjes getransformeerd tot rijdende koffiemachines

Met de ervaringen van een seizoen koffie zetten met Smaakbus vonden Tijmen & Mérie dat er best meer bij kon, maar kleiner. Hoe handig is dat, weinig vierkante meters in beslag nemen, maar toch goede espresso based koffie kunnen serveren aan bezoekers.


De KoffieKever was geboren! De groene Kever was de eerste. Deze verbouwing van deKever was iets minder rigoreus dan Smaakbus. Op de plek van de achterbank kwam een werkblad, de achterruitjes werden zo gemaakt dat ze er uit, maar vooral er ook weer in konden en op het werkblad werden twee koffiemachines geplaatst. Zo kon er koffie gezet worden, aan beide kanten van de Kever. Suiker, melk en theezakjes worden gepresenteerd vanuit een vintage koffer op het kontrekje van de Kever. En het leuke voor bezoekers, je kan nog steeds helemaal rond de Kever lopen.

In latere jaren werd de KoffieKoppen Karavaan uitgebreid met nog twee KoffieKevers. Een oud blauwe uit ’69 en een witte uit ’72. Ondanks dat ze geen moeite hebben met verbouwen van oldtimers, is er één ding wel belangrijk. Alle oldtimers bij KoffieKoppen worden rijdend gehouden en mogen ook elk moment de weg op.

 

Voordeel van de KoffieKevertjes: ze nemen weinig ruimte in beslag. Wanneer het assortiment meer moet zijn dan alleen koffie en thee worden er barren naast geplaatst. Zo kan er ook bij de Kevers ijskoffie, ijsthee en/of zoet geserveerd worden.